Δεν σχεδιάζει να επιτρέψει στις γυναίκες να παρευρεθούν στο ποδοσφαιρικό αγώνα του Ιράν επιμένει η ομοσπονδία

«Δεν σχεδιάζει να επιτρέψει στις γυναίκες να παρευρεθούν στο ποδοσφαιρικό αγώνα του Ιράν», επιμένει η ομοσπονδία

Οι γυναίκες δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν ενάντια στη Συρία στην Τεχεράνη το Σάββατο, παρόλο που δόθηκε αθέλητα η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων. Η απαγόρευση των γυναικών που παρευρίσκονται σε παιχνίδια έχει θεσπιστεί στη χώρα από το 1982.
Η απαγόρευση φαινόταν να έχει αρθεί όταν ένας ιστότοπος που πώλησε εισιτήρια για τη σύγκρουση του Ιράν με τη Συρία σε ένα προκριματικό παιχνίδι Παγκόσμιου Κυπέλλου το Σάββατο προσέφερε επιλογή γυναικών, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων φοιτητών (ISNA).
Τα εισιτήρια αγοράζονται με τη χρήση εθνικού αριθμού ταυτότητας στο διαδίκτυο, ενώ η "κυρία" εμφανίζεται ως επιλογή στο τμήμα φύλου, σύμφωνα με την ISNA. Η επιλογή κατέστη διαθέσιμη παρά την απαγόρευση των γυναικών να εισέλθουν στο γήπεδο Azadi της Τεχεράνης.
Οι γυναίκες που ελπίζουν να παρακολουθήσουν το πρώτο τους ποδοσφαιρικό αγώνα απογοητεύτηκαν γρήγορα, ωστόσο, όταν η ιρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δήλωσε ότι « φταίει ένα τεχνικό πρόβλημα» λέγοντας σε μια δήλωση προς την AFP ότι «δεν υπάρχει σχέδιο για να επιτρέψει την παρουσία γυναικών στο γήπεδο Azadi για τον αγώνα Ιράν-Συρίας. "
Τα εισιτήρια που αγοράζονται από γυναίκες θα ακυρωθούν και θα επιστραφούν.

Οι γυναίκες απαγορεύονται να εισέρχονται σε χώρους όπου διοργανώνονται αθλήματα για τους άνδρες, όπως το ποδόσφαιρο, το κολύμπι και η πάλη. Για ορισμένα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του τένις και του μπάσκετ, επιτρέπεται να παρευρίσκονται, αλλά μόνο σε χωριστά τμήματα.
Σύμφωνα με τα καταστατικά της FIFA, οι στόχοι του οργανισμού είναι "να διασφαλιστεί ότι το παιχνίδι του ποδοσφαίρου θα είναι διαθέσιμο και θα διατίθεται για όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας".
Δεν σχεδιάζει να επιτρέψει στις γυναίκες να παρευρεθούν στο ποδοσφαιρικό αγώνα του Ιράν επιμένει η ομοσπονδία Δεν σχεδιάζει να επιτρέψει στις γυναίκες να παρευρεθούν στο ποδοσφαιρικό αγώνα του Ιράν επιμένει η ομοσπονδία Reviewed by ΦΩΤΗΣ on 9/06/2017 12:12:00 π.μ. Rating: 5