Η ομάδα ποδοσφαίρου του Θιβέτ που παίρνει οξυγονούχα λογω υψομετρου ανεβαίνει στα πρωταθλήματα της Κίνας

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Θιβέτ που παίρνει οξυγονούχα σπασίματα στο υψηλό στάδιο ανεβαίνει στα πρωταθλήματα της Κίνας
Η ομάδα ποδοσφαίρου Lhasa Chengtou, η οποία παίρνει τακτικά διαλείμματα οξυγόνου λόγω του ανεπιθύμητου υψομέτρου του σταδίου 3.658 μέτρων (12.000 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει γίνει η πρώτη ομαδα του Θιβέτ που θα φτάσει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Κίνας.
Οι Chengtou παίζουν τα παιχνίδια στο Κέντρο Αναψυχής και Αθλητισμού Lhasa των 735 εκατομμυρίων γιουάν (110 εκατομμύρια δολάρια), που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιφέρειας του Θιβέτ της νοτιοδυτικής Κίνας.
Η Chengtou πρόσφατα κέρδισε την προώθηση στην Κίνα Ερασιτεχνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, της τέταρτης βαθμίδας της χώρας, στην κινεζική League Two, με μια νίκη 2-1 επί των δύο ποδιών κατά της Shenyang Dongjin.
Τον Αύγουστο, η κινεζική ένωση ποδοσφαίρου (CFA) ενέκρινε μια αίτηση από τη λέσχη για τους παίκτες να χρησιμοποιούν μάσκες οξυγόνου κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια αγώνων στο γήπεδο του βουνού, με όλους τους παίκτες να επιτρέπεται επιπλέον οξυγόνο όποτε το χρειάζονται.
Η ομάδα ποδοσφαίρου του Θιβέτ που παίρνει οξυγονούχα λογω υψομετρου ανεβαίνει στα πρωταθλήματα της Κίνας Η ομάδα ποδοσφαίρου του Θιβέτ που παίρνει οξυγονούχα λογω υψομετρου ανεβαίνει στα πρωταθλήματα της Κίνας Reviewed by ΦΩΤΗΣ on 11/04/2017 09:11:00 μ.μ. Rating: 5