Η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon Jana Novotna πεθαίνει, 49 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. (twitter)

Η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon Jana Novotna πεθαίνει, 49 ετών, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο
Η τσέχα τένιστρια Jana Novotna, που κέρδισε τον τίτλο του 1998 Wimbledon, πέθανε στην ηλικία των 49 ετών μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Η Novotna, που είχε γιορτάσει τα γενέθλιά της τον περασμένο μήνα, πέθανε την Κυριακή, περιτριγυρισμένη από μέλη της οικογένειας στην Τσεχική Δημοκρατία.
Ο Σύνδεσμος Τένις Γυναικών (WTA) επιβεβαίωσε το θάνατο του τσέχικου παίκτη σε μια δήλωση που έγραφε: " Είναι με μεγάλη θλίψη το WTA να ανακοινώνει τη μετάδοση την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, της Jana Novotna, της πρώην WTA World No.1 και No.2 πρωτοπόρος singles. Μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, η Τζάνα πέθανε ειρηνικά, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στην πατρίδα της Τσεχικής Δημοκρατίας, ηλικίας 49 ετών. "


Κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής καριέρας τένις που διαρκούσε 14 χρόνια, η Novotna διεκδίκησε 24 τίτλους WTA singles, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου Grand Slam όταν νίκησε τον Nathalie Tauziat της Γαλλίας στον τελικό Wimbledon του 1998. Ήταν η τρίτη προσπάθεια της Novotna να κατακτήσει το Wimbledon, όπως είχε ξυλοκοπήσει προηγουμένως ο Γερμανός Steffi Graf στον τελικό του 1993, και η Martina Hingis της Ελβετίας στο decimer του τουρνουά το 1997. Η Novotna έφτασε επίσης στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν το 1991, αλλά δεν κατάφερε να άρει το κύρος του τρόπαιο, καθώς η Μόνικα Σέλες της Γιουγκοσλαβίας νίκησε. Έπαιξε επίσης δύο φορές στους ημιτελικούς του Γαλλικού Ομίλου και του US Open. Το τσεχικό αστέρι συγκέντρωσε συνολικά 17 Grand Slams, συμπεριλαμβανομένων 12 σε δίκλινα και 4 σε εκδηλώσεις μικτών-διπλών. Ήταν επίσης τριπλός νικητής του Ολυμπιακού μετάλλου. Η Novotna ολοκλήρωσε την Ολυμπιακή πορεία της στη Σεούλ το 1988 με ασημένιο μετάλλιο, που διεκδικεί την εκδήλωση διπλών γυναικών και πρόσθεσε δύο ακόμα ολυμπιακά βραβεία στο λογαριασμό της μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης στο doubles και της τρίτης στα single events στους αγώνες του 1996 στην Ατλάντα. Ήταν μέλος της ομάδας του 1988 που κέρδισε το Κύπελλο Fed, όταν η Τσεχοσλοβακία πήρε το πάνω χέρι εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο τελικό του πιο έγκυρου γυναικείου τουρνουά. Ο επικεφαλής της WTA, Steve Simon, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Novotna, προσθέτοντας ότι το αστέρι της δεν θα μπερδευτεί ποτέ στα χρονικά της ιστορίας του τένις. "Η Jana ήταν έμπνευση τόσο στο δικαστήριο όσο και στο δικαστήριο σε όποιον είχε την ευκαιρία να την γνωρίσει" , είπε. "Το αστέρι της θα λάμπει πάντα έντονα στην ιστορία του WTA. Τα συλλυπητήριά μας και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια της Τζάνα ».
Η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon Jana Novotna πεθαίνει, 49 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. (twitter) Η πρώην πρωταθλήτρια του Wimbledon Jana Novotna πεθαίνει, 49 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. (twitter) Reviewed by ΦΩΤΗΣ on 11/20/2017 04:40:00 μ.μ. Rating: 5