Η Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει τη F1 έναντι των προτεινόμενων αλλαγών

Η Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει τη F1 έναντι των προτεινόμενων αλλαγών
Η Ferrari απείλησε να τερματίσει τη μακρά και ιστορική σχέση της με τη Formula 1, αν στην ομάδα δεν αρέσει η κατεύθυνση που αναλαμβάνει το άθλημα με τους νέους Αμερικανούς ιδιοκτήτες Liberty International.
Ο πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne είπε σε συνέντευξη με τους αναλυτές την Πέμπτη ότι η ομάδα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη F1 από το 2020 εάν εφαρμοστούν οι αλλαγές που πρότεινε η Liberty Media, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου σχεδιασμού μηχανών
«Η [Φόρμουλα 1] αποτελεί μέρος του DNA μας από την ημέρα που γεννήσαμε » , ανέφερε ο Μάρκιον. "Αλλά αν αλλάξουμε το sandbox στο σημείο όπου γίνεται ένα μη αναγνωρίσιμο sandbox, δεν θέλω να ασχολουμε πια".
Ο Marchionne αναφέρθηκε στις προτεινόμενες αλλαγές που εξέδωσε το διοικητικό όργανο της FIA και του ομίλου F1 - που ανήκει στην Liberty Media - στο Παρίσι την Τρίτη. Η εταιρεία στοχεύει στην εξισορρόπηση των όρων ανταγωνισμού και στην εξισορρόπηση των εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φθηνότερων και απλούστερων κινητήρων, μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας συμφωνίας με τις ομάδες το 2020. 
Ο όμιλος Liberty Media ολοκλήρωσε την εξαγορά της F1 τον Οκτώβριο απο τον Ιανουάριο, οδηγώντας στην έξοδο του διευθύνοντος συμβούλου Bernie Ecclestone, ο οποίος είχε διεξάγει το άθλημα εδώ και 40 χρόνια.
Η Ferrari είναι συνώνυμη με τη F1 και είναι η μόνη ομάδα που ήταν πάντα παρούσα στο άθλημα από την πρώτη παγκόσμια πρωτιά του 1950.  
Η Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει τη F1 έναντι των προτεινόμενων αλλαγών Η Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει τη F1 έναντι των προτεινόμενων αλλαγών Reviewed by ΦΩΤΗΣ on 11/03/2017 03:04:00 μ.μ. Rating: 5